MÁJUS 24.
Bizonyítási és megfelelési kényszer 2.

„… hit által Igazul meg az ember, a törvény cselekvéstől függetlenül.” (Róm.3:28)

Elengedhetetlen, hogy megértsd, mi tesz téged elfogadhatóvá Isten szemében. Ha igaz hited van, akkor helyes dolgokat fogsz tenni, de nem fogsz függni ezektől a tettektől. Nem, inkább szeretettel teli engedelmességből cselekszel, mint „tested erőlködéseként”, amiről azt képzeled, hogy jó pozíciót érhetsz el Nála.
Egész életünkben rossz érzéseink vannak magunkkal kapcsolatban. Sajnos, ezt a világ is igazolja, mivel azt az elképzelést erősíti, hogy értékünk valahogy azzal van kapcsolatban, mit teszünk. Miközben felnövünk, állandóan összehasonlítgatnak minket. Mikor számon kérik rajtunk, miért nem csináltuk olyan jól, mint a testvérünk vagy a szomszéd gyerek, nem tudunk mit válaszolni, hiszen úgy érezzük, mi minden tőlünk telhetőt megtettünk. Ezért aztán elhatározzuk, hogy még jobban igyekszünk, de bármennyire is próbálkozunk, mindig lesz valaki, aki elégedetlen lesz velünk. Még mindig azt az üzenetet kapjuk, hogy „valami nincs rendben veled”. Így aztán kiégettek, zavarodottak, rosszkedvűek, néha lelki betegek leszünk. Sokan terápiára kényszerülnek, amikor pedig csak Isten feltétlen szeretetére van szükségük.
Értsd meg: helytelen viselkedésed nem változik meg tartósan addig, amíg fel nem ismered, hogy Isten tetteidtől függetlenül szeret téged. Mindannyiunknak szüksége van erre és ezt tette lehetővé Jézus a kereszt által!
Miért fontos hinnünk ebben? Mert amíg meg nem tudod, ki vagy Krisztusban, csak botladozol, és azt hiszed, hogy Isten teljesítményed alapján fogad el téged. Isten azonban nem a te, hanem Krisztus teljesítménye miatt fogad el téged! Ha ezt megérted, örülni fogsz keresztény életednek!

ALAPIGE: 2Tim.1:9;
[Isten] aki megmentett minket és elhívott szent hívással; nem a mi cselekedeteink szerint, hanem az ő saját végzése és kegyelme szerint, amelyet örök időknek előtte adott nekünk Krisztus Jézusban.

 

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az említett honlapon, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.