JÚLIUS 5.
Isten bölcsességében bízz, ne az érzéseidben!

„Bízz az Úrban teljes szívvel, és ne menj a saját fejed után! Minden helyzetben ismerd fel Őt és akaratát, akkor majd Ő egyengeti utadat, és vezeti lépteidet! Ne képzeld magad túl okosnak, hanem tiszteld és féld az Urat, a gonosznak pedig fordíts hátat!” (Péld.3:5–7 Efo)

Voltál már úgy valaha, hogy valamit nagyon-nagyon jónak, helyesnek éreztél, aztán amikor megtetted, nagyon-nagyon rosszul végződött?
Az érzések hazudnak. Mindig becsapnak. Van egy régi vidéki dal, ami ezt mondja: „Hogyan lehet valami rossz, amikor olyan jónak tűnik?” Azt hiszed ugratlak? Van egy csomó dolog, amelyek rosszak, pedig pillanatnyilag úgy érzed, hogy jók.
Egy kapcsolatban hat hónap után csodálkozol: „Mit is gondoltam én?” Egy munkahelyen töltött néhány hét, és azt gondolod: „Hogy a csodába tudtam ezt kifogni?” Egy gyors döntés, ami abban a pillanatban veszélytelennek látszik, évekkel később összetör és sebekben hagy téged.
Ha az életedben kevesebb hibát és kevesebb rosszul végződő eseményt akarsz megtapasztalni, akkor meg kell hallgatnod, mit mond a Példabeszédek 3,5–7: „Bízz az Úrban teljes szívvel, és ne menj a saját fejed után! Minden helyzetben ismerd fel Őt és akaratát, akkor majd Ő egyengeti utadat, és vezeti lépteidet! Ne képzeld magad túl okosnak, hanem tiszteld és féld az Urat, a gonosznak pedig fordíts hátat!
Ha igazán akarod Isten áldását az életedre, Isten bölcsességétől kell függnöd, nem attól, amit az érzéseid vagy a zsigereid mondanak. Bízz az Úrban, és ne a saját értelmedben!
Hogyan nyered el Isten bölcsességét?
Imádkozz! Beszélj Istenhez, és engedd, hogy szóljon hozzád miközben a Bibliát olvasod. Így jutsz Isten bölcsességéhez.
Jakab 1,5-ben azt mondja a Biblia: „Ha valaki nem elég bölcs közületek, kérje Istent, aki bőkezűen ad mindenkinek szemrehányás nélkül, és meg fogja kapni” (NIV fordítás).
Isten nem akarja, hogy buta hibákat kövess el. Nem akarja, hogy rosszul végződjenek a dolgaid, hogy egyik kudarcból a másik kudarcon át haladjon az életed. Isten azt akarja, hogy sikeres legyél. Azt akarja, hogy bölcs döntéseket hozz az idődről, a pénzedről és a kapcsolataidról.
Ez nem olyan, hogy vársz az Isten segítségére. Ő az, aki vár rád! Isten azt mondja neked: „Figyelj, itt vagyok! Adok neked bölcsességet. Bőkezűen adom. Nem neheztelek érte. Bölccsé akarlak tenni. Csak kérned kell.”
Ha áldott akarsz lenni, meg kell nyerned Isten bölcsességét. És ha Isten bölcsességét keresed, azt Isten Igéjében találod meg.

ALAPIGE: Zsolt.32:8
Bölccsé teszlek és megtanítalak téged az útra, amelyen járj; szemeimmel tanácsollak téged.[Forrás: Rick Warren – Napi remény]