JANUÁR 16.
Ne nézz a viharra!

“De mikor a szelet nézte, megijedt, süllyedni kezdett és felkiáltott: “Uram, ments meg!” Jézus rögtön kinyújtotta a kezét, megkapta őt, és ezt mondta neki: “Kishitű, miért kételkedtél?” (Máté 14:30-31)

Az ördög képes bármire, csakhogy elérje azt, hogy levedd a szemeidet az igéről. Bajt fog okozni. A körülményeket összevissza hányja körülötted, mint egy csónakot a hurrikánban. Mindent megtesz, amit csak tud, hogy a fizikai érzékek világára és a körülötted levő helyzetre összpontosítsál Isten ígérete helyett – mert tudja, hogy ha ezt nem teszi, akkor megragadod azt az ígéretet, és agyonütöd vele őt.
Ezt tette Péterrel. Amikor Péter, Jézus szavára válaszolva, kiugrott a hajóból azon a napon, mi történt? Gond nélkül járt a vízen. Az egész lénye megragadta azt a szót, amit Jézus mondott neki,  “gyere!”
De amikor levette a szemét arról a szóról, elkezdett a viharra nézni. A lehetetlenre nézett, amelyet éppen tett. Végülis halászember volt. Minden gyakorlata és tapasztalata azt mondta neki, hogy amikor a hullámok ilyen magasak, akkor elsüllyed. Elkezdett arra összpontosítani, amit a valóságban ismert, a helyett, amit Jézus mondott. Mikor ezt tette, a hite nem működött többé, és elkezdett süllyedni.
Ne hagyd, hogy ez történjen veled! Ha egyszer kijelentést kapsz Isten igéjéből, kapaszkodj bele! Ne összpontosíts semmi másra!
Az ördög mindent meg fog tenni, amit csak tud, hogy elengedjed azt. A dolgokat felkavarja körülötted. Megpróbál félelembe dönteni. Mindent megpróbál felforgatni a múltból vagy a jelen körülményeidből, hogy visszavigyen téged a régi gondolkodásmódodhoz.
De ne add fel! Tartsd a szemedet Isten igéjén, amíg az minden másnál valóságosabb nem lesz a bensődben! Ha ezt teszed, akkor képes leszel most is járni a vízen!

ALAPIGE: Zsolt 121:1-8
1 Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.
2 Az én segítségem az Úrtól van, aki teremtette az eget és a földet.
3 Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.
4 Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izraelnek őrizője!
5 Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobb kezed felől.
6 Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.
7 Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.
8 Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!

 

 

[Forrás: Kenneth Copeland – Hitből hitbe]