MÁRCIUS 27.
A félelem legyőzése a vírusválság idején

Az egészségügyi dolgozók továbbra is megfontoltan cselekszenek az új koronavírus fertőzéseinek visszaszorítása, csökkentése és megelőzése érdekében. De milyen szellemi válaszunk kellene, hogy legyen erre a világjárványra? Hogyan maradhat szilárd Krisztusba vetett reményünk, amikor ilyen sötét völgyön megyünk keresztül?
Isten mindig veled van annak érdekében, hogy arra tudj összpontosítani, ami állandó, és hogy Isten használhasson téged mások szolgálatára, még ebben a válságban is. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a vírus nem tart örökké. Ez az a völgy, amelyen átkelünk, és amelyen együtt fogunk átkelni.

„Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve!” (Jób 1,21).

Mi történne, ha életed minden egyes területe rossz irányt venne? Akkor is bíznál Istenben, ha nem a terveid szerint alakulnának a dolgok? Ha minden darabjaira esett szét? Ha elvesztettél mindent? Képes lennél dicsőíteni Istent fájdalmaid közepette is?
A Bibliában Jób teljes könyve a következő kérdésre válaszol: dicsőíteni fogod Istent akkor is, ha életedben minden rosszra fordul? Jób esetében szinte minden, ami rosszra fordulhatott, az megtörtént, ő azonban mégis hű maradt. Megbecsülve imádta Istent annak ellenére is, hogy megsebesült.
Szóval te miként dicsőíted Istent, amikor nem érted, mi történik az életeddel? Hogyan nézel Istenre, ha szemed könnyel van teli?
Dicsőíteni Istent annyit jelent, hogy köszönetet mondasz neki a problémáid közepette – nem azt, hogy megköszönöd neki a problémáidat. Tegyél úgy, ahogyan Jób tett!
Jób könyve 1. fejezetének 21–22. verse megmutatja nekünk, hogyan válaszolt Jób: „Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, meztelenül is megyek el. Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve! Még ebben a helyzetben sem vétkezett Jób, és nem követett el megbotránkoztató dolgot Isten ellen.”
Az életed minden szakaszában találhatsz okot Isten dicséretére. Az élet nem mindig jó, és az élet nem mindig rossz. Az élet minden pillanatában a jó és a rossz együtt van jelen.
Jób könyvét végigolvasva, Jób megtalálja azt a jót, amiért dicsérni tudja Istent, még a rossz történések közepette is. Ezt a listát hívhatod segítségül Isten dicsőítésére, nem számít éppen mi történik. Ezekért dicsőítheted Istent:
– Mert ő jó és szeret (Jób 10,12)
– Mert övé minden hatalom (Jób 36,22; 37,5.23)
– Mert ő figyel életed minden részletére (Jób 23,10; 31,4)
– Mert ő irányít (Jób 34,13)
– Mert neki van terve az életedre (Jób 23,14)
– Mert ő meg fog védeni (Jób 5,11)
Bármi is történik az életedben ma, dönts úgy, hogy teljes hiteddel Istent dicsőíted!

ALAPIGE: Zsolt.34:2-9
2 Áldom az Urat minden időben, dicsérete mindig ajkamon van!
3 Az Úrral dicsekszik lelkem; hallják ezt a szegények, és örülnek.
4 Dicsőítsétek velem az Urat, és magasztaljuk együtt az ő nevét!
5 Kerestem az Urat, és meghallgatott engem, minden félelmemből kimentett engem.
6 Akik őrá néznek, felvidulnak, és arcuk meg nem pirul.
7 Ez a szegény kiáltott, és az Úr meghallgatta, minden bajából kimentette őt.
8 Az Úr angyala tábort jár az őt félők körül és kiszabadítja őket.
9 Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.[Forrás: Rick Warren – Napi remény]