SZEPTEMBER 25.
Ne érd be kevesebbel, mint a legjobbal Istentől

„Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel.” (Gal.6:9, NIV)

Amikor azt tapasztalod, hogy bizonyos áldások még nem teljesültek be az életedben, ne csüggedj el, és ne add fel!
Izrael fiai sajnos így tettek, és ez akadályozta meg, hogy az Ígéret Földjét birtokba vehessék. Mózes negyedik könyvének 14. részében a 2-4. versekben ezt olvassuk: „Izráel fiai zúgolódtak … Bárcsak meghaltunk volna Egyiptom földjén …Válasszunk magunknak vezetőt, és térjünk vissza Egyiptomba!” Feladták az álmukat. Négyszáz éve tartó szolgaságból szabadultak fel, de vissza akartak menni ugyanoda, mert az álmuk és a reménységük beteljesülése késlekedett.
Vannak, akik Izrael fiaihoz hasonlóan inkább élnek a szolgaságban, mint hogy szembesüljenek a szabadság, és függetlenség kihívásaival. Nem hajlandók szembenézni és foglalkozni a felmerülő problémákkal, és nem igyekeznek megtalálni a megoldást. Inkább feladják, és belenyugodnak a középszerűségbe.
Ne érd be kevesebbel, mint Isten áldásával az életedben, mert ez a legjobb. Ha ez azzal jár, hogy egy konfliktus alagútján kell átmenned, menj át rajta. Lehet, hogy az alagút közepén sötétség vesz körül, és te vissza szeretnél szaladni a világosságra, de ne tedd! Inkább menj tovább, míg ki nem érsz az alagút másik végén a fényre.
Az elbátortalanodás helyett inkább légy kitartó és imádkozz.
A Gal. 6:9 mondja: „Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel.
Az aratás törvénye a következő: a vetés és aratás között egy bizonyos idő mindig eltelik. Az egyik évszakban ültetsz, és a másikban aratsz. Isten látni szeretné, hogy fogod-e folyamatosan művelni „a földedet”, fogsz-e ültetni, vetni bele. Ha látja a következetességet az életedben, akkor aratni is fogsz. Ez nem fog azonnal megtörténni, mert ha ez azonnal történne, nem fejlődne a jellemed, és a hited sem nőne.
A Lukács 18:1 azt mondja nekünk, hogy: „Jézus egy történetet mondott a tanítványainak. Ezzel arra akarta tanítani őket, hogy mindig imádkozniuk kell, és nem szabad feladniuk.” (EFO)
Két lehetőségünk van az életben: folyamatosan imádkozni, vagy elcsüggedni. Életünk folyamán vagy az egyiket vagy a másikat tesszük. Ha folyamatosan imádkozol, nem fogsz elbátortalanodni. Ha nem imádkozol folyamatosan, akkor viszont elbátortalanodsz. Elcsüggedsz, amikor szembesülsz az élet problémáival, akár munkahelyi, akár iskolai, akár családi problémáról legyen is szó. Imádkozni kell!
Hogyan imádkozol, amikor késik a megoldás? Imádkozz így: „Segíts nekem Istenem, kitartani és nem feladni!” Isten meg fog hallgatni és segíteni fog. Nem vagy egyedül, ezért ne csüggedj el, még akkor sem, ha várnod kell a szabadulásra.

ALAPIGE: Kol.4:2 EFO
Az Isten imádásában és az imádkozásban legyetek mindig kitartóak, éberek és hálás szívűek.

 

[Forrás: Rick Warren – Napi remény]