MÁJUS 7.
Mi van a kezedben?

„Mózes ekkor így felelt: Hátha nem hisznek nekem, és nem hallgatnak a szavamra, hanem azt mondják: Nem is jelent meg neked az Úr! De az Úr erre megkérdezte tőle: Mi van a kezedben? Egy bot – felelte.” (2Móz.4:1-2)

Ott áll Mózes a csipkebokor mellett és mindenféle kifogása van arra, miért nem tudja azt megtenni, amit Isten kér tőle. És akkor Isten egy egyszerű kérdést tesz fel neki: Mózes mi van a kezedben? Valljuk be, elég furcsa kérdés, hiszen Mózes kezében semmi különleges dolog nincs. Az az eszköz van nála, amely minden hozzá hasonló pásztornál ott volt. A pásztornak nem voltak különleges felszerelései nem volt különleges képzésük. Bárányokra kellett vigyázni a pusztában, hiszen sokféle veszély leselkedett persze rájuk. Vadállatok, vagy éppen mások, akik bárányokat szerettek volna magunknak szerezni. És mindezekkel szemben nem volt más a kezükben eszközként, mint egy hosszú erős bot. Úgyhogy Mózes Isten kérésére, mikor azt kérdezi tőle mi van a kezedben, nem tud mást mondani: egy bot.
És Isten azt mondja: Mózes ezzel a bottal szabadítom meg Izrael népét Egyiptomban. Mózes, én ezzel a bottal fogok csodákat tenni. Mózes, én ezzel a bottal azt tehetek, amit akarok. És ennek az az oka, hogy a csodát nem te teszed Mózes, még csak nem is a bot teszi. Hanem a „Vagyok” teszi. A „Vagyok, aki Vagyok”, a Mindenható Isten. És aztán végigvonul a Biblia történetén az, hogy az isten gyönyörködik abban, hogy egyszerű emberek által, egyszerű eszközök által csodákat tegyen.
A koronavírus első hetében, egy este álltunk és beszélgettünk a videós evangélizációs alkalom után. Dávidra néztem, aki egy profi videós szakember. Körülbelül másfél éve jöttek talán először a gyülekezetünkbe feleségével és gyermekeikkel. Akkor este azt láttam meg hogy őt is Isten küldte közénk, aki most éppen, videók elkészítésében – ami hirtelen sokkal fontosabb lett, mint bármikor eltudtuk volna képzelni – tud segíteni. Neki egy (sőt sokszor inkább kettő három) videókamera van a kezében.
Te mit mondasz, ha Isten téged is megkérdez, ahogyan annak idején Mózestől kérdezte a csipkebokornál: Mi van a kezedben?
Fakanál, bevásárlószatyor, billentyűzet, felmosó, mobiltelefon, villáskulcs, fűrész, fűnyíró, kréta, mikrofon? Bármi is legyen az, csak fogd, és menj, hirdesd azzal Krisztus szeretetét!

ALAPIGE: Kol.3:17
És mindent, amit csak tesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, általa hálát adva az Atyának Őáltala.[Forrás: https://gyulekezetvezetes.blog.hu/]