OKTÓBER 14.
Annyira vagy boldog, mint amennyire úgy döntesz, hogy az leszel

„De mit számít ez? Akár jó, akár rossz szándékkal teszik, mégis csak Krisztust ismertetik meg az emberekkel. Ez a fontos! Ennek szívből örülök, és mindig is örülni fogok …” (Fil.1:18 Efo)


Néhány dolog pillanatok alatt ellopja a boldogságodat, például az, ha mások kritizálnak, vagy ha úgy érzed, hogy a világ összefogott ellened. Miért? Mert mindannyian vágyunk arra, hogy szeressenek bennünket. Mindannyian vágyunk az elfogadásra. Mindannyian vágyunk arra, hogy az emberek kedveljenek minket.
Pál azt mondja a Filippi 1,18-ban: „De mit számít ez? Akár jó, akár rossz szándékkal teszik, mégis csak Krisztust ismertetik meg az emberekkel. Ez a fontos! Ennek szívből örülök, és mindig is örülni fogok “.
Nincs szükséged mások jóváhagyására ahhoz, hogy boldog légy.
Annyira vagy boldog, amennyire úgy döntesz, hogy boldog leszel. Ha mások nem boldogok veled az az ő döntésük. Ha mostanáig nem tudtad megszerezni valaki elismerését, valószínű ezután sem fogod. Nyomorultul fogod érezni magad, ha azért élsz, hogy mások elismerését megszerezd.
Pál a későbbi veresekben, a 29. és 30. versben elmagyarázza, miért lehetünk boldogok mindig, függetlenül a körülményektől: „Megkaptátok nem csak azt a kiváltságot, hogy bízhattok Krisztusban, hanem azt is, hogy szenvedhettek érte. Mi együtt vagyunk ebben a küzdelemben. Láttátok a múltbéli küzdelmeimet, és tudjátok, hogy még mindig nyakig benne vagyok” (NLT fordítás).
Pál azt mondja, kiváltság szenvedni akkor, amikor a helyes dolgot teszed, mert leginkább olyankor vagy hasonló Jézushoz, amikor ellenállással és elutasítással találkozol.
Boldog lehetsz – nem számít, mi történik -, ha minden problémádra Isten szemszögéből nézel, és ha nem hagyod, hogy az irányítsa a boldogságodat, amit mások mondanak vagy tesznek.

ALAPIGE: Gal.1:10 Efo
A kérdés az, hogy embereknek akarok-e tetszeni vagy Istennek? Vagy talán azt hiszitek, hogy az embereknek igyekszem kedveskedni? Ha még mindig emberek tetszését keresném, nem lennék Krisztus szolgája.[Forrás: Rick Warren – Napi remény]