NOVEMBER 19.
Jézuséhoz hasonló stresszkezelés 3.: Tudd, mi az elhívásod!

„Kérlek tehát titeket, éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok …” (Ef 4:1)

Van elhívásod. Mindannyiunknak van. Isten nem csak a lelkészeket és a misszionáriusokat hívja el. A Biblia döntő részének üzenete az, hogy Isten mindannyiunkat elhív valamilyen sajátos céllal.
Stresszt okoz, ha nem tudjuk, hogy Isten mire hívott el minket.
Ezekben a napi áhítatokban, a stresszmentes élet hét alapelvét osztottam meg veletek Jézus életéből. Az első kettő ezek közül:
1. Identitás, önazonosítás: Tudd, hogy ki vagy!
2. Motiváció: Tudd, hogy kinek a tetszésére élsz!
Jézus életéből a stresszmentes élet harmadik alapelve: az elhívás. Ismerned kell az elhívásodat!
Az elhívás szó eredeti görög szava a „kaleó”, ami azt jelenti, hogy hív, szólít, nevez, nevet ad, tehát, hogy Isten valaminek a megtételére szólít minket.
Tisztában kell lenni a hivatásoddal, ha vissza akarod nyesni a stresszt.
Jézus ismerte a hivatását: Ezt mondta a János 8,14-ben: „Tudom, honnan jövök, és tudom, hogy merre megyek.” Jézus megértette különleges célját – és ezért is élt.
Életedet vezérli valami. Mindannyiunk életét vezérli valami. Néha sajnálat vagy harag. Van, amikor a szégyen. Megint máskor a pénz vagy testi vágyak. Isten viszont azt akarja, hogy az elhívásod vezessen!
Honnan tudhatod, hogy mire vagy elhívva? Évekig egy betűszót használtam, amely sokakon segített. Arra buzdítom az embereket, hogy elmélkedjenek és imádkozzanak a „FORMÁ”-jukon. Ez azt jelenti, hogy vedd figyelembe a:
F-ontos szellemi ajándékaid,
O-lyan dolgokat, amiket kedvelsz, szeretsz,
R-átermettséged,
M-esés személyiséged,
A-mik veled megtörténtek, amiket átéltél, megtapasztaltál.
Isten nem ad olyan hivatást, ami megnyomorít. Olyanra hív, amit élvezel és valamit, amiben jó vagy. Pál ezt írja az Efézus 4:1-ben: „Kérlek tehát titeket, éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok …”.
Arra bátorítalak, hogy kérdezd meg magadtól, de minden nap: Azt teszem, amire hivatott vagyok?

ALAPIGE: Zsid.13:20-21 Csia
20 A békességnek Istene pedig, aki a juhok nagy pásztorát, Urunkat, Jézust, örök szövetség vérével a halottak közül előhozta,
21 igazítson helyre titeket minden jó munkálásában, hogy az ő akaratát tegyétek meg, s ő is a Krisztus Jézuson keresztül azt tehesse bennünk, ami neki tetszik.

 

[Forrás: Rick Warren – Napi remény]