JÚNIUS 24.
Miért kellene kegyelemmel válaszolnunk?

„Az ostoba szabad folyást enged indulatának, a bölcs pedig megfékezi és lecsillapítja haragját.” (Péld.29:11 EFO)

Nem valami sokat tudsz irányítani azokból az eseményekből, amik az életben történnek veled. Nem befolyásolhatod, hogy kik a szüleid, hogy hová születtél, és még számos más dolgot, ami jelentősen befolyásolja az életedet. De azt megválaszthatod, hogy hogyan reagálsz, mikor az élet az utadba sodor valamit. Lehetsz dühös, kiakadhatsz, vagy belesüllyedhetsz a depresszióba, amikor a megaláztatás hozzád is benéz, vagy válaszolhatsz rá kegyelemmel telve.
A választás mindig a tied! A Biblia azt mondja: „A bolond ember az összes érzelmét kifejezi, viszont a bölcs kontrolálja őket.” (Péld.29:11 GW fordítás). Ahhoz, hogy felelősségteljesen tudjunk élni előbb mindig az eszünket kell bekapcsolni, mielőtt a szájunkat is bekapcsolnánk. Muszáj gondolkodnunk mielőtt cselekednénk.
Amikor mások fájdalmat okoznak az életünkben, gyakran reagálunk azzal, hogy megpróbálunk elégtételt venni. Ironikus, hogy az az energia, amit ebbe fektetünk, csak minket rövidít meg. Ráadásul lesüllyedünk a másik ember szintjére. Isten egy sokkal nagyszerűbb válaszra hív minket: a kegyelemre!
Ha rossz bánásmódban részesülsz, a megfelelő reakció nem az, hogy felrobbansz vagy dühbe gurulsz. Mindegyik felelőtlenség. Helyette Isten arra hív minket, hogy a megaláztatásra kegyelemmel, szeretettel és igazsággal reagáljunk.
Ez itt a lényeg: Bízd Istenre, hogy rendezze a meccset. Neki sokkal jobb erőforrásai vannak hozzá, mint neked!

ALAPIGE: Róm.12:21
Ne győzzön le a gonosz, hanem te győzd le a gonoszt jóval.[Forrás: Rick Warren – Napi remény]