Nyitottak az alkalmak, amire bárki bemehet?

Az Istentiszteleteink nyitottak, bárki bejöhet, aki érdeklődik Isten után, vagy a gyülekezetre kíváncsi. Minden ismerőst és ismeretlent szeretettel fogadunk.

Részt kell vennem valamilyen szertartáson, ha eljövök?

Nem, vendégeink abban vesznek részt, amiben jónak látják.

Általában mi történik egy Istentiszteleti alkalmon?

Az Istentiszteletnek nincs kötött liturgiája. A közösség tagjai azzal a hittel jönnek egy-egy alkalomra, hogy Istennel találkoznak. Ennek része, hogy közösen hálát adnak Neki. Ez lehet hangos vagy egyéni imádság, közös éneklés, aminek alapja a Biblia leghosszabb könyve: Dávid Zsoltára. Fontos része az alkalomnak a Biblia igéin alapuló, ihletett prédikáció. Lehetnek személyes tanúskodások arról, hogy valakinek mit tett Isten a személyes életében.  Az énekléseinket kísérő zenélés jellemzően a mai kor hangszerelése szerint történik.

Milyen ruhában jöjjek az Istentiszteletre?

Amiben jól érzed magad. (Azt ezúton megköszönjük, akár nőről, akár férfiról van szó, ha az öltözet nem kihívó.)

Kell-e adakoznom?

Nem. Van rá lehetőség, de ez szigorúan magánügy. Senki pénzére nem “utazunk”.

Ez egy szekta?

Nem. A Solymári Agapé Gyülekezet tagjai a teljes Bibliában hisznek, nem különülnek el az Egyetemes Egyháztól. Közösségünk az Agapé Gyülekezetek országos szövetségének tagja. (Hivatalosan a jelenlegi Egyházi Törvény változtatásai nyomán a Magyar Pünkösdi Egyház VI. Egyházkerületéhez tartozunk.)
Hitvallásunk a “Tudnivalók” között olvasható.

Az adófizetők pénzéből működik a gyülekezet?

Nem. A gyülekezet a bibliai alapokon álló, önfenntartó egyházmodell híve. Működését és célkitűzéseit nem az adófizetők pénzéből, hanem hívei önkéntes adományaiból és ezekkel egyetértő külső támogatókon keresztül valósítja meg.
Ebben egy kivétel van. Gyülekezetünk él azzal a törvény biztosította lehetőséggel, ami alapján évi, kb. 200.000,- forint gyerekhittan támogatást fogad és költ el – a jogszabályok szerint – kizárólag erre a feladatra.

Milyen politikai nézeteket vall a gyülekezet?

Nem engedjük a politizálást alkalmainkon, viszont lehet, hogy a Biblia alapján egy-egy fontos társadalmi kérdésben nyíltan állást foglalunk.
Minden tagunk saját meggyőződése szerint politizál.

Hogyan találok oda?

Kattints erre a linkre: HOL VAGYUNK?